Un pod şi un podeţ feroviar din Bihor vor intra în reparaţii. Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" SA a semnat contractul pentru demararea lucrărilor de reparaţii la podul situat între staţiile Oradea Est şi Oradea, precum şi la podeţul feroviar dintre staţiile Bratca – Şuncuiuş.

Pe durata desfăşurării lucrărilor la pod, garniturile de tren vor circula alternativ, pe câte un fir de circulaţie, în funcţie de graficul de execuţie stabilit, în vreme ce lucrările la podeţ vor implica amenajarea unui pod provizoriu.

Lucrările fac parte dintr-un proiect european în valoare de 5 milioane euro, din care 15% reprezintă finanţarea de la bugetul de stat. Proiectul implică reabilitarea a şapte obiective, un pod şi şase podeţe de cale ferată situate pe raza Regionalei CF Cluj.

"Programul de reabilitare a celor şapte obiective situate pe tronsonul Bucureşti - Episcopia Bihor are drept scop îmbunătăţirea condiţiilor de transport pentru pasageri şi mărfuri, prin creşterea vitezei, a confortului şi a siguranţei pe calea ferată", se arată în comunicat al CFR SA.

Pe lângă cele două lucrări din Bihor, constructorii spanioli de la Sociedad Anonima de Obras y Servicios – Copasa vor mai repara pe raza judeţului Cluj cinci podeţe situate între staţiile Stana – Huedin.

Termenul de execuţie este de 17 luni de la transmiterea de către beneficiar a ordinului de începere a lucrărilor. Termenul de garanţie este de un an de zile.