Lacul artificial a fost amenajat, podeţul a fost construit, aleile sunt trasate, filigoriile sunt pregătite, se poate aduce materialul săditor! La un an de la deschiderea şantierului, lucrările la Parcul Salca din faţa Lotus Center se apropie de final.

"Parcul va fi inaugurat pe 1 iunie, de Ziua Copilului", a afirmat viceprimarul Ovidiu Mureşan, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la faţa locului.

Potrivit acestuia, lucrările sunt "în grafic", iar luna viitoare angajaţii firmelor Constructorul Sălard şi Gardener vor trece la plantarea materialului săditor. Parcul va fi acoperit cu circa 10.800 de plante din care peste 170 de arbori, 280 de arbuşti, 460 de trandafiri, 210 bambuşi şi altele.

Cu o suprafaţă totală de circa 3,4 hectare, viitoarea zonă de relaxare a oraşului va avea peste 23.000 metri pătraţi de spaţii verzi, 5.300 de metri pătraţi de luciu de apă şi 5.500 metri pătraţi de alei.

După finalizarea lucrărilor, municipalitatea vrea să amenajeze în latura dinspre cartierul Prima, încă 2,3 hectare de spaţiu verde. "Parcul Salca II este în momentul de faţă în faza de proiectare. Dacă totul merge bine, la finalizarea lucrărilor aici va fi una dintre cele mai mari zone verzi din oraş cu o suprafaţă de circa 5,5 hectare", a mai spus Mureşan.

Demarată în aprilie, anul trecut, amenajarea parcului Salca trebuia finalizată iniţial în noiembrie 2013. Lucrările, în valoare de 2,7 milioane lei, trebuiau finanţate în procent de 90% de Administraţia Fondului de Mediu, municipalitatea urmând să acopere diferenţa.

În vara anului trecut, însă, AFM a notificat primăria că va face plăţile cu întârziere pe termen nedeterminat. Pentru a nu opri lucrările municipalitatea a decalat termenul de predare pentru vara acestui an şi a transferat cheltuielile pe bugetul local.