Circulaţia tramvaielor şi autovehiculelor pe strada Corneliu Coposu se închide pentru două luni.

"Comisia tehnică pe probleme de circulaţie a aprobat joi, la solicitarea Construcţii Bihor, închiderea circulaţiei atât rutiere cât şi a tramvaielor pe strada Corneliu Coposu, în perioada 18 iulie – 15 septembrie", se menţionează într-un comunicat al municipalităţii.

Circulaţia va fi închisă pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a lucrărilor de amenajare a pasajului care va lega parcarea subterană din faţa Spitalului Municipal Gavril Curteanu de piaţa Rogerius.

Termenul iniţial de închidere a străzii a fost prelungit de la 6 la 9 săptămâni, la cererea Construcţii Bihor.

"Constructorul pasajului subteran a solicitat închiderea circulaţiei până pe 30 septembrie, pentru a avea o rezervă de timp în cazul în care apar lucrări neprevăzute de deviere a unor reţele care străbat zona. Noi am cerut ca lucrările să se închidă până la începerea şcolii, ca să nu dăm circulaţia peste cap", a declarat viceprimarul Florin Birta.

În paralel cu lucrările la tunel, Construcţii Bihor va finaliza construcţia parcării subterane, realizată deja în proporţie de 70%. OTL va profita de sistarea circulaţiei tramvaielor şi va înlocui şina din zonă, fapt pentru care strada Mihail Sadoveanu care urcă pe lângă piaţă va fi închisă.

"Până la această dată au fost realizate structura de rezistenţă, pardoselile, instalaţiile sanitare şi instalaţiile electrice. În perioada următoare se vor realiza pasajul de legătură dintre parcare şi Piaţa Rogerius, sensul giratoriu şi accesul spre parcare, devierile de reţele de apă şi canalizare şi cele de telefonie, precum şi desfacerea şi refacerea liniilor de tramvai", se menţionează în comunicatul municipalităţii.

Construită prin credit furnizor - investiţia fiind făcută pe cheltuiala constructorului, care îşi recuperează banii ulterior -, parcarea subterană va avea 412 locuri, din care 193 la demisol, şi se va întinde pe 5.395 metri pătraţi. Lucrarea, începută în septembrie 2015, are un termen de execuţie de 11 luni, care expiră în luna august.

Pe durata lucrărilor de la parcarea şi pasajul subteran transportul în comun va fi asigurat cu autobuzele între intersecţia bulevardelor Dacia şi Decebal şi fosta întreprindere Sinteza din zona industrială. La fel, un tramvai de tip pendul va circula între Parcul Mihai Viteazul şi cofetăria Perla de lângă Piaţa Rogerius.