Alegerile au trecut, e timp ca Primăria să revină la muncă. Primarul Ilie Bolojan a prezentat luni, în cadrul primei conferinţe de presă din noul mandat, priorităţile municipalităţii pentru următoarele luni dar şi parte din proiectele în pregătire care urmează să fie atacate în următorii ani.

Conform declaraţiei primarului, lucrările la prelungirea străzii Meiului, care va face legătura între cartierul Velenţa şi şoseaua de centură uşurând traficul în municipiu vor trebui finalizate până pe 5 iulie. "În momentul de faţă se toarnă stratul de uzură la covorul asfaltic, urmând ca săptămâna viitoare să se deschidă circulaţia şi pe această stradă", a declarat edilul.

Pentru că noua cale de acces traversează strada Nufărului, angajaţii Selina au amenajat aici, în urmă cu o lună, un sens giratoriu din bidoane de plastic pentru a fluidiza trecerea prin intersecţie. "După deschiderea noului drum giraţia va fi supusă unui test vreme de 30 de zile. Am discutat cu Poliţia Rutieră, iar dacă uşurează traficul se va folosi în continuare, dacă nu, revenim la vechea soluţie cu semafoare", a spus Bolojan.

Podul Macio va fi gata în octombrie

Următoarea prioritate de pe ordinea de zi a municipalităţii o constituie lucrările la podul Macio, care va face legătura între zona Dragoş Vodă şi strada Făcliei. Primarul a declarat că acesta va fi dat în folosinţă, chiar şi cu întârziere de un an, undeva în cursul lunii octombrie.

"La sfârşitul lunii iulie va fi montat tablierul după care cam în circa trei luni lucrările la pod urmează să fie finalizate", a promis edilul. Primarul a spus că începând din august, municipalitatea va începe amenajarea rampelor şi giraţiei de la intrarea pe pod. Noua cale de acces va fi dată în folosinţă undeva la sfârşitul lunii octombrie, cel mai probabil de ziua oraşului, la fel ca în urmă cu un an când a fost inaugurat podul Sovata.

Centura cu pasaje

În ceea ce priveşte proiectele de viitor, funcţionarii Primăriei pregătesc licitaţiile pentru reabilitarea magistralelor I şi III de termoficare, reabilitarea Cetăţii - etapa a II-a, reabilitarea Pieţei Unirii dar şi licitaţiile privind construirea viitoarelor pasaje peste şoseaua de centură de la ieşirea din oraş către Arad şi Deva. "Am solicitat Autorităţii de Management cuprinderea acestor proiecte pe listele suplimentare pentru a fi finanţate astfel încât să nu fim nevoiţi să îndatorăm oraşul", a declarat Bolojan.

La fel, municipalitatea este în discuţii cu Compania de Drumuri şi Autostrăzi pentru identificarea unei soluţii privind construirea unui pasaj care să lege cartierul Grigorescu de oraş. Pasajul ar înlocui una dintre intersecţii de pe centură situate pe porţiunea cuprinsă între hypermarket-urile Real şi Selgros fapt care ar scădea riscul de accidente.