Lucrările care vor fi desfășurate de municipalitate se scumpesc cu procente între 15% și 20% din cauza creşterii preţurilor materialelor şi manoperei din sectorul construcţiilor ca efect al OUG 114 din 2019.

Primăria a fost nevoită să ceară Consiliului Local majorarea valorii lucrărilor pentru care caută constructori după ce la primele licitaţii organizate nu s-a prezentat nimeni.

"Ne confruntăm cu acest fenomen din păcate. Cererea în domeniul construcţiilor s-a ridicat, firmele au de lucru şi nu mai vin la licitaţii. Cu toată dorinţa de a finaliza investiţiile propuse ne-am trezit că avem licitaţii la care nu se prezintă nimeni", le-a explicat, marți, consilierilor locali, primarul Ilie Bolojan.

Pentru ca orașul să nu rămână cu lucrările blocate, aleşii orădenilor au aprobat pe bandă rulantă preţurile majorate la care vor fi licitate noile investiţii.

Astfel, au fost modificate cu procente de peste 15% lucrările de construire a celor două cămine studenţeşti din campusul universitar (26,7 milioane lei), cele de reabilitare a bazinului olimpic (11,8 milioane lei) ori de reamenajare a Pieţei Tineretului, cunoscută şi ca Templom tér (3,6 milioane lei).

La fel, au crescut preţurile unor lucrări precum construcţia Grădiniţei 51 (3 milioane lei) ori modernizarea străzii Coriolan Hora (2,3 milioane lei).