La o săptămână de la reluarea furnizării de agent termic pentru încălzire, societatea Termoficare este în continuare în imposibilitatea de a asigura căldură în parametrii consumatorilor din Oradea şi Sînmartin.

Vineri la prânz, 34 din cele 147 de puncte termice puteau furniza consumatorilor doar apă caldă, fără agent termic pentru încălzire, iar 5 puncte termice erau oprite total. Sistarea serviciilor afectează mii de consumatori din zonele aflate la capăt de reţea.

"În prezent se fac demersuri pentru pornirea a încălzirii prin încă 8 puncte termice, dar furnizarea încălzirii către consumatorii din Nufărul, Velenţa şi Sînmartin se va face abia după data de 20 octombrie când se vor încheia lucrările de reîntregire a reţelelor magistrale", a declarat purtătorul de cuvânt al Termoficare, Dan Creţu.

Lucrările de înlocuire a 20,28 kilometri de reţea de termoficare au fost adjudecate în anul 2015 de asocierea firmelor Energomontaj, Elsaco Electronic, Isoplus şi Ispe, pentru suma de 97,9 milioane lei, echivalentul a 21,6 milioane euro.

Termenul de predare a lucrărilor este data de 27 noiembrie 2017, dar convenţia făcută de municipalitate cu asociaţii a fost ca aceştia să reconecteze reţelele cel târziu până la 20 octombrie.