Lucrările de amenajare a ambulatoriului Spitalului Clinic de Urgenţă Avram Iancu Oradea au fost finalizate.

Primăria a investit aproape 2 milioane lei în imobilul care a fost cedat unităţii spitaliceşti în schimbul terenului pe care Primăria construieşte parcarea supraetajată din strada Braşovului.

Conform HG 1562 din 2008, oraşul va primi o suprafaţă de 330 metri pătraţi de teren de care are nevoie pentru parking.

Ordinul de începere a lucrărilor la ambulatoriul cu un etaj şi mansardă a fost dat asocierilor constructorilor Drum Asfalt şi Trameco pe 26 august 2019.

"În cadrul investiţiei s-au realizat fundaţii din beton armat, lucrări la structura de rezistenţă a clădirii, pereţi din zidărie de cărămidă, montarea grinzilor, realizarea planşeelor, tencuirea şi izolarea faţadei, structura de lemn a acoperişului şi realizarea învelitorii", se menţionează într-un comunicat al municipalităţii.

Clădirea este echipată cu instalaţii termice, sanitare, electrice, de climatizare, anti-incendiu, de gaze medicale, de ventilaţie, de date şi voce, de apelare a personalului şi camere video.

Imobilul va fi dotat de primărie cu un modul termic care va încălzi agentul termic şi apa menajeră prin pompe de căldură.

În schimb, compartimentările, finisajele, dotarea cu aparatură medicală, lift, mobilier şi racordurile la reţelele exterioare de utilităţi vor fi realizate de spital.

Clădirea va dispune de 14 cabinete medicale, de la oftalmologie, chirurgie şi dermatologie la cardiologie, medicină internă şi psihiatrie.