Lucrările de amenajare a piaţetei din jurul catedralei Sfântul Nicolae au fost finalizate miercuri cu îndepărtarea ultimelor materiale din fostul şantier.

Investiţia, în valoare de 3,5 milioane lei, a cuprins printre altele reabilitarea conductelor de apă pluvială, refacerea instalaţiei de iluminat şi placarea pavajului cu porfir.

"Gardul din jurul bisericii a fost eliminat, iar suprafaţa de peste 3.000 de metri pătraţi a fost pietruită cu piatră de porfir, din care circa 940 de metri pătraţi cu piatră cubică rezistentă, astfel încât pe porţiunea spre strada Mihai Pavel să fie posibil accesul auto", a declarat viceprimarul Florin Birta.

Reabilitarea zonei din jurul catedralei şi transformarea ei într-un spaţiu liber, la dispoziţia pietonilor, s-a făcut în baza unui protocol încheiat cu Episcopia Greco-Catolică potrivit căruia pavarea amplasamentului s-a realizat pentru ca zona să aibă un aspect unitar cu cel din Piaţa Unirii.

Lucrările au fost efectuate de firmele Gavella şi Porfido Ed Arte Consorzio Stabile după un proiect aparţinând Edildrum Construct.