Lucrările de amenajare a Pieţei Ferdinand şi străzii Aurel Lazăr din Oradea au ieşit din subteran prin finalizarea infrastructurii de reţele electrice, termice, ori de canalizare.

Se pietruieşte...

Potrivit unui comunicat al Primăriei, la nivelul lunii aprilie constructorii au realizat circa 40% din lucrările de reabilitare a Pieţei Ferdinand.

Printre lucrările care au mai rămas de finalizat se numără "finalizarea pavării cu piatră a zonelor pietonale, asfaltarea zonelor carosabile, amenajarea spaţiilor verzi, realizarea mobilierului urban; finalizarea instalaţiilor de iluminat, realizarea fântânilor şi finalizarea sensului giratoriu".

Lucrările din Piaţa Ferdinand, în valoare de 18,4 milioane lei, sunt realizate de o asociere de firme reprezentată de Gavella şi vizează printre altele extinderea pietonalului, desfiinţarea parcărilor, înfiinţarea unei staţii de biciclete în sistem self-serving, reconfigurarea scuarului din mijlocul pieţei, pavarea cu piatră naturală şi plantarea a 30 de arbori de înălţimi medii, a 1.560 de arbuşti de talie mică şi a peste 2.000 de flori.

Termenul de predare este 18 luni de la ordinul de începere a lucrărilor, dat în luna mai a anului trecut.

Numai pentru pietoni!

În ceea ce priveşte transformarea străzii Aurel Lazăr în arteră pietonală, pe care traficul auto să fie permis doar riveranilor şi maşinilor de intervenţie, lucrările au fost realizate în proporţie de 20%.

Constructorii au de finalizat lucrările de infrastructură, după care vor trece la pavarea cu piatră a zonelor pietonale, asfaltarea zonelor carosabile, amenajarea spaţilor verzi, realizarea mobilierului urban şi realizarea instalaţiilor de iluminat.

Lucrările au fost atribuite unei asocieri de firme reprezentate de Gavella pentru suma de 8,8 milioane lei. Termenul de execuţie este de 12 luni începând din iulie 2019.

Investiţia are ca scop reducerea poluării, extinderea spaţiilor pietonale, amenajarea de piste pentru biciclete, amenajarea de spaţii verzi care în prezent lipsesc şi înlocuirea iluminatului public cu un sistem adecvat zonei.