Lucrările de amenajare a malului stâng al Crişului Repede, pe porţiunea cuprinsă între Podul Intelectualilor şi Podul 1 Decembrie 1918 (Dacia) se apropie de finalizare.

Conform unui comunicat al municipalităţii Administraţia Bazinală Ape (ABA) "Crişuri" a desfăşurat în această vară lucrări pentru construcţia aleii şi regularizarea albiei râului. Cu această ocazie s-au realizat două accese cu scări şi două rampe de la Aleea Gojdu şi până la aleea de promenadă de pe malul stâng al Crişului Repede.

În cadrul lucrărilor, de-a lungul aleii, a fost montată o balustradă metalică înspre firul de apă.

ABA "Crişuri" a executat şi un trotuar care face legătura între trotuarul din amonte de Podul 1 Decembrie 1818, pe sub pod în continuare şi până la rampa executată de Primăria Oradea, asigurând astfel accesul pietonal sau biciclist de la Podul CFR de pe Dragoş Vodă, respectiv Averescu până la podul din Piaţa Ferdinand.

În ceea ce priveşte lucrările asumate de municipalitate, aceasta a realizat o alee carosabilă pentru biciclete şi cărucioare, care se întinde de la începutul Aleii Gojdu, cu racord la aleea de pe promenadă, pe o lăţime de 2,5 m.

Primăria a mai asigurat reţeaua de iluminat ornamental, a montat bănci de odihnă şi coşuri de gunoi. Momentan, se lucrează la reprofilarea digului de pământ prin completare de la baza trotuarului de pe partea dreaptă a Aleii Gojdu.