Lucrările de extindere a Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Clinic Judeţean Oradea vor începe cel târziu la începutul anului viitor.

Un corp de clădire nou

Consilierii locali au aprobat, joi, contribuţia oraşului la această investiţie la o valoare de 12,3 milioane lei. Lucrările, în valoare totală de 25,3 milioane lei vor fi cofinanţate de Ministerul Sănătăţii printr-un împrumut luat de la Banca Mondială.

Proiectul de extindere a UPU, care a ajuns de la 30.000 prezentări (imediat după înfiinţare) la peste 150.000 prezentări în prezent prevede extinderea actualului spaţiu prin construirea în proximitate a unui corp de clădire complet nou.

Primul laborator robotizat

Noul imobil va avea deasupra un etaj şi jumătate rezervat pentru farmacie, sterilizare şi laborator. Aici vor funcţiona primul laborator robotizat din ţară şi farmacia cu sistem computerizat de eliberare, transport şi gestionare a medicamentelor.

În noua clădire va fi amenajat şi un amfiteatru de 175 de locuri cu vestiare pentru studenţi şi secundarii care muncesc în spital.

Lucrările au fost atribuite în luna octombrie prin licitaţie asocierii de firme formate din Drumuri Bihor şi Construcţii Erbaşu care vor avea ca subcontractanţi societăţiile Hospital Tehnical Solution (lucrări de instalaţii sanitare şi gaze medicale), Termoline (instalaţii de încălzire şi climatizare) şi Zoblin România (fundare piloţi).