Lucrările de modernizare a Pieţei Magnoliei au fost scoase la licitaţie de municipalitatea orădeană pentru suma de 11,2 milioane lei, echivalentul a 2,3 milioane euro.

Anunţul procedurii de selecţie a constructorului a fost postat pe SEAP în data de 7 septembrie, iar constructorii vor putea depune oferte până pe 13 octombrie.

Lucrările, care ar putea demara la începutul anului viitor, vor avea un termen de execuţie de 18 luni.

"Prin acest proiect se propune înlocuirea pavajului existent cu pavaje din piatră naturală, amenajarea unei piste de biciclete, amenajare spaţii verzi cu gazon, arbori, arbuşti, plante perene, care vor fi irigate. De asemenea, se va amenaja o fântână arteziană şi se vor monta grupuri sanitare racordate la utilităţi", se menţionează într-un comunicat al municipalităţii.

În cadrul proiectului vor fi realizate reţele electrice şi de apă, inclusiv pluvială şi menajeră, dar şi locuri de joacă pentru copii cu mobilier urban, fântână de băut apă, pergolă pentru mascarea toaletelor ecologice şi standuri de biciclete.

Potrivit comunicatului, în următoarea perioadă municipalitatea va scoate la licitaţie şi lucrările de amenajare a viitoarelor piaţete din zona Nufărul şi Cazaban.

"Prin realizarea acestor piaţete vom amenaja zone importante din cartiere, transformându-le în spaţii îngrijite şi prietenoase. În fiecare din aceste zone vom crea spaţii urbane dedicate pietonilor, astfel încât acestea să devină centre de cartier bine definite, în care locuitorii oraşului să îşi petreacă timpul liber", a declarat viceprimarul Florin Birta.