Lucrările de reabilitare a casei Darvas la Roche din Oradea sunt realizate în proporţie de 98% şi urmează să fie finalizate la sfârşitul lunii mai.

Potrivit unui comunicat al Primăriei, până la închiderea proiectului european prin care este finanţată investiţia, programată pentru luna august, specialişti atestaţi de Ministerul Culturii urmează să finalizeze restaurarea mobilierului, tablourilor şi picturilor interioare şi exterioare din imobil.

"În acest interval de timp se vor desfăşura mai multe activităţi privind dotarea cu mobilier, privind digitizarea spaţiului imobilului, activităţi de publicitate, de audit şi altele", se mai menţionează în comunicat.

Până în prezent, constructorii au pietruit curtea interioară, au reabilitat fântâna decorativă şi au început refacerea gardului dinspre strada Libertăţii.La demisol s-a montat gresia şi faianţa şi s-au executat zugrăvelile, inclusiv în grupurile sanitare, la parter şi etaj s-au finalizat zugrăvelile şi s-au montat vitraliile, iar terasa exterioară de la etaj a fost placată cu gresie.

"Muzeul Oraşului Oradea - Complex Cultural se ocupă acum de finalizarea planului de amenajare muzeală, de preluarea unor bunuri în custodie în vederea amplasării acestora în interiorul clădirii, dar şi de pregătirea materialelor privind informaţiile de specialitate adaptate temei de amenajare muzeală", se mai menţionează în comunicat.

Lucrările de reabilitare a casei Darvas la Roche, în valoare de 4,8 milioane lei, sunt finanţate din fonduri europene şi sunt realizate de firma Constructorul Sălard.