Lucrările la cele şase blocuri ANL din Calea Aradului, promise de PSD, ar putea începe la sfârşitul lunii februarie. "Anul acesta se vor face şi cele şase blocuri cu câte 22 de apartamente, ceea ce înseamnă 132 de locuinţe noi, pe partea dreaptă a străzii Calea Aradului, unde este acum organizarea de şantier de pasajul suprateran", a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă la Primărie, viceprimarul Ovidiu Mureşan.

Licitaţia pentru construcţia blocurilor a fost câştigată de firma CIAC, pentru circa 30 milioane lei. Lucrările de construcţie trebuiau începute încă de la sfârşitul anului trecut, dar au fost amânate pentru că s-a impus refacerea proiectării.

„Noi am primit ordinul de începere a lucrărilor în noiembrie, anul trecut. Ordinul iniţial a fost însă retras pentru că, având în vedere vecinătatea viitorului pasaj de la şoseaua de centură, a trebuit refăcută proiectarea", a declarat Ioan Mintaş, patronul CIAC.

Potrivit contractului încheiat cu proiectantul, o firmă din Baia Mare, noua documentaţie va trebui predată până în 10 februarie pentru a putea fi supusă avizării de către Inspectoratul în Construcţii.

„Cel mai probabil noul ordin de începere a lucrărilor va fi dat undeva la sfârşitul lunii februarie, când vom şi începe organizarea de şantier", a spus Mintaş. Termenul de predare a lucrării este de 20 de luni.