Septimiu Pop, diriginte de şantier la şantierul viitorului Muzeu al Ţării Crişurilor, a declarat, miercuri, că firma Selina a efectuat până în prezent circa 60% din totalul lucrărilor de construcţii-montaj cerute de investiţie. „Este gata cam 35% din valoarea totală a investiţiei, cu tot cu dotări", a precizat specialistul, care a apreciat că în august-septembrie exponatele vor putea fi aduse în noul sediu.

Chestionat de jurnalişti, Pop a spus că lucrările suplimentare faţă de cele prevăzute în proiect, propuse spre decontare de constructor, ca fiind chestiuni neprevăzute, nu depăşesc ca valoare un miliard de lei vehi.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Ţîrle, l-a completat pe Pop, spunând că e încrezător în respectarea termenului final al lucrării, care este finele acestui an: „Nu îmi fac probleme, vin lunile de primăvară, vară, când constructorul va putea lucra şi 14-16 or epe zi".

„Există front e lucru suficient, iar bani avem să le dăm", a completat Ţîrle, cu trimitere la acuzaţiile mai vechi ale constructorului Beniamin Rus, potrivit cărora Consiliul Judeţean nu ar fi finanţat investiţia în ritm susţinut.

Selina a solicitat la finele anului trecut alocări suplimentare, motivând că ar front de lucru şi posibilitatea de a accelera amenajările, dar Ţîrle a refuzat. „Am avut mare dreptate să nu oprim mai mulţi bani din creditul bancar. Ne-am închis cu firma la o diferenţă de 200.000 de lei vechi. De ce să fi dat comisioane la bănci pentru bani pe care nu i-am fi folosit?", a spus preşedintele CJ.