Lucrările la viitoarea sală polivalentă a Oradiei cu peste 5.000 de locuri au fost executate în proporţie de 50%, potrivit unei informări transmise de reprezentanţii companiei care le execută, Construcţii Erbaşu.

Comunicatul - preluat de site-ul clubului CSM Oradea - prezintă în detaliu procentajul efectuării lucrărilor, pe capitole. Astfel, au fost realizate fundaţiile construcţiei şi s-au turnat plăcile de beton de la parter şi de la etaje, iar în prezent stadiul lucrărilor este următorul: structura de beton – realizată în procent de 99%, scări, rampe, exterioare – 60%. De asemenea, se lucrează la asamblarea fermelor metalice.

În ceea ce priveşte arhitectura sălii, au fost realizate închideri perimetrale zidărie – 100%, compartimentări interioare gips carton parter – 100%, compartimentări interioare gips carton etaje – 75%, închideri exterioare panouri sandwich – 60%, tâmplărie exterioară: ferestre parter – montat 100%, uşi parter – executat 100% şi montat 50%.

De asemenea, potrivit informării, partea de instalaţii termice, ventilaţii, desfumare, sanitare, electrice pe parter au fost executate în proporţie de 85%, respectiv instalaţii termice, ventilaţii, desfumare, sanitare, electrice pe etaje superioare au ajuns la un procent de 45%.

În afară de acestea, în luna august vor fi demarate şi lucrările de montaj perete cortină din faţade.

Noua sală polivalentă a Oradiei va avea circa 5.300 de locuri şi va găzdui jocuri de baschet, handal şi volei, fiind pregătită inclusiv pentru competiţii europene. 

Lucrările de amenajare a sălii, în valoare de 27,6 milioane euro, sunt realizate de Compania Naţională de Investiţii, contribuţia municipalităţii orădene ridicându-se la 5,2 milioane euro, bani din care se amenajează zona din jurul sălii, parcările, dar şi racordarea la utilităţi.