Lucrările de reamenajare a parcului Petőfi vor fi gata „până la începutul verii”, a anunțat marți Primăria Oradea, adăugând că „iubitorii de plimbări în aer liber vor regăsi aici un spațiu de recreere, o cafenea-cofetărie, o grădină japoneză, o zonă cu pergole, bănci cu elemente de tip Smart (wi-fi, posibilitate încărcare telefoane), locuri de joacă pentru cei mici, rastel pentru biciclete, toalete moderne”.

Parcul Petőfi are o suprafață de 2,4 hectare și este unul dintre cele mai vechi din oraș, se arată în aceeași informare a municipalității.

„Zona de cafenea-cofetărie a fost pavată în formă circulară cu piatră cubică din porfir, pe marginea acestei suprafețe circulare, urmând să fie montate bănci de odihnă. Totodată, au fost pregătite platourile destinate locurilor de joacă, urmând să fie montate aparaturile și covorul de tartan. Zonele proiectate a fi pavate cu porfir sunt realizate în proporție de 85%. Orădenii se vor putea bucura de acest parc odată cu începerea verii”, a transmis, prin comunicat, viceprimarul Marcel Dragoș. 

În zona grădinii japoneze s-a executat partea de săpături și montare borduri, iar amplasamentul care va găzdui aparate de fitness este amenajat.

sursa foto: Primăria Oradea

„Toaleta automată a fost deja montată și legată la sistemul de electricitate și canalizare. Acum se finalizează montarea porfirului pe alei, se pregătesc șanțurile pentru sistemul de irigații și se toarnă fundațiile pentru stâlpii de iluminat cu LED. La final, zonele cu pământ vor fi amenajate cu gazon”, mai precizează reprezentanții Primăriei Oradea.

Aceștia subliniază că „toate intervențiile au fost gândite în așa fel încât să nu altereze caracterul istoric al parcului. Amenajările realizate au la bază studiul peisagistic care vizează intervenții pe 11 zone din parc, fără a afecta arborii maturi cu valoare dendrologică şi istorică”. 

Proiectul de modernizare mai prevede iluminat public și sistem de curenți slabi (necesari pentru montare camere video, wi-fi), sistem de irigație automatizat, mobilier urban (bănci, coșuri de gunoi, indicatoare de orientare, rastel biciclete) și toalete moderne cu sistem de auto-curățare.

Lucrările sunt executate de S.C. Dumexim S.R.L., valoarea contractului fiind de 7.055.070,17 lei fără TVA.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!