La puțin peste o lună de la demararea lucrărilor de modernizare în Parcul Petőfi din Oradea, Primăria face o scurtă dare de seamă a șantierului, arătând că până acum s-au desfăcut aleile principale, care erau asfaltate, și se fac săpăturile pentru sistemul de iluminat, respectiv canalizarea menajeră și pluvială, rețele subterane necesare pentru zona de alimentare publică și terasă.

De asemenea, muncitorii firmei Dumexim, care a câștigat licitația organizată de municipalitate, lucrează și la parapetele de piatră din centrul parcului. Aici, plachează cu piatră naturală partea superioară a acestora și refac rosturile.

În continuare, șantierul va intra în etapa realizării terasamentului care va sta la baza aleilor pavate.

„Reamintim că intervențiile au fost gândite în așa fel încât să nu altereze caracterul istoric al parcului. Amenajările au la bază un studiu peisagistic care vizează intervenții pe 11 zone din parc, fără a afecta arborii maturi cu valoare dendrologică și istorică. În urma acestora, suprafața verde va crește cu 6,77%, de la 16.932 mp la 18.079 mp”, a transmis Primăria.

Șantierul din Parcul Petőfi presupune amenajarea de noi alei și scări de acces, restaurarea zidurilor de sprijin, introducerea de funcțiuni noi pentru zona centrală (alimentație publică și terasă), reamenajarea zonei cu pergole și a fântânii, care va fi transformată în grădină japoneză cu iaz, refacerea spațiului de joacă pentru copii și a zonelor verzi. Totodată, construcțiile utilitare existente vor fi dezafectate.

Proiectul mai prevede realizarea unui sistem de iluminat public și a altuia de curenți slabi (necesari pentru montarea de camere video wifi), a unui sistem de irigație automatizat, montarea de mobilier urban (bănci, coșuri de gunoi, indicatoare de orientare, rastel biciclete) și toalete moderne cu sistem de auto-curățare.

Lucrările executate de Dumexim SRL vor dura 12 luni, iar valoarea contractului este de 7.055.070,17 lei, fără TVA.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!