Părculeţul de la capătul podului Dacia nu mai există. Cele mai mari defrişări derulate de municipalitate în ultimii ani se vor încheia joi cu tăierea ultimilor copaci din zona şantierului din Aleea Ştrandului.

24 de arbori sănătoşi!

În total municipalitatea pune la pământ 26 de arbori, din care 24 complet sănătoşi, pentru a face loc reţelelor la pasajul care va subtraversa Bulevardul Magheru.

"Au fost aprobaţi pentru tăiere 26 de arbori, din care 24 sănătoşi. Pentru arborii sănătoşi există avizul de la Agenția pentru Protecţia Mediului Bihor. Pentru cei doi arbori uscaţi, există cereri de tăiere de la cetăţenii din zonă, care reclamau că le pot distruge maşinile şi clădirile, şi avizul Comisiei pentru tăieri din cadrul Primăriei", a declarat pentru BIHOREANUL, Mirela Macra, consilier în cadrul Biroului de Presă al Primăriei.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, defrişările se vor încheia astăzi. La ora 11, mai rămăseseră de tăiat doar patru sau cinci arbori, a spus Macra.

Se circulă cu dificultate...

Joi dimineaţă, muncitorii tăiau, începând din vârf spre bază, arborii de mari dimensiuni de pe partea stângă a drumului spre Bulevardul Magheru, în zona hotelului Continental.

Circulaţia în zonă se desfăşoară cu dificultate, traficul fiind îngreunat de utilajele folosite la tăiarea arborilor şi îndepărtarea materialului lemnos, precum şi de săpăturile pentru relocarea reţelelor de pe partea dreaptă a drumului.

Defrişările din Aleea Ştrandului au dus la eliminarea unuia dintre cele mai mature şi compacte aliniamente de arbori din oraş precum şi a părculeţului din zona podului Dacia.

Municipalitatea a tăiat de aici arbori din speciile arţar, arţar american, castan, corcoduş, dud, oţetar şi paltin.

... se va circula şi mai greu

Odată relocate reţelele de apă din zonă, lucrările din Aleea Ştrandului vor continua de săptămâna viitoare cu strămutarea reţelelor de canalizare.

În paralel, constructorii vor începe de luni lucrările de consolidare şi lărgire a carosabilului de pe pod de la două la trei benzi.

După cum BIHOREANUL a mai anunţat, pe fondul lucrărilor, traficul auto din zonă, şi aşa aglomerat, se va derula cu şi mai mare dificultate.

Traversarea podului se va face pe două benzi, prin urcarea uneia dintre ele pe linia de tramvai, pentru ca muncitorii să poată lucra la lărgirea carosabilului pe amplasamentul actualului trotuar.

În plus, începând din 1 noiembrie constructorii pasajului subteran vor începe în zona intersecţiei dintre Aleea Ştrandului şi Bulevardul Magheru săpăturile pentru cei 374 de piloţi foraţi care vor constitui structura de rezistenţă a viitoarei construcţii.