Strada Iuliu Maniu va rămâne închisă cel puţin încă trei săptămâni. "Electrocentrale, Acvatot şi Gazinstal vor preda în cursul zilei de astăzi (n.r. marţi) lucrările pe porţiunea dintre străzile Jean Calvin şi Avram Iancu aşa că strada va putea fi predată firmei Drumuri Orăşeneşti spre a fi asfaltată", a declarat viceprimarul Gheorghe Carp, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Viceprimarul a apreciat că porţiunea de stradă ar putea fi redată circulaţiei în cursul lunii octombrie. "Sper ca în prima decadă a lunii octombrie să se poată circula pe această porţiune", a mai spus Carp care şi-a manifestat nemulţumirea faţă de lentoarea lucrărilor.

Lucrările de reabilitare a străzii Iuliu Maniu au fost demarate pe 12 iunie şi trebuiau finalizate înainte de începutul noului an şcolar. Investiţia se ridică la circa 4,3 milioane lei şi cuprinde inclusiv înlocuirea întregii infrastructuri de sub cei 820 metri de stradă.

Pe acest şantier lucrează în paralel constructori contractaţi de Compania de Apă Oradea (CAO), Electrocentrale şi Distrigaz, urmând ca la final strada să fie asfaltată de Drumuri Orăşeneşti pe bani europeni.

Pentru ca muncitorii să nu se calce în picioare strada a fost împărţită în trei porţiuni, primul tronson cuprinzând zona dintre Bulevardul Decebal - strada I. L. Caragiale, iar al doilea tronson fiind între strada I. L. Caragiale şi Jean Calvin. Tronsonul trei cuprinde porţiunea dintre străzile Jean Calvin şi Avram Iancu şi este singurul pe care lucrările se apropie de finalizare.