Lucrările de extindere şi reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare în zona de sud-est a municipiului, abandonate de firma Selina, vor fi licitate pentru a treia oară, după ce şi constructorii care i-au urmat au primit notificări de reziliere a contractelor.

"După ce pachetul de lucrări a fost relicitat şi câştigat de companii care timp de un an n-au făcut nimic, în momentul de faţă pregătim documentaţia pentru o nouă licitaţie", a declarat directorul CAO, Ovidiu Gavra, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Firmele Dondi Proiect Construcţii SRL Otopeni şi Brexxon DDS Mureş aveau de derulat lucrări pe străzi precum Arieşului, Anatole France, Constantin Tănase, Dimitrie Cantemir, I. L. Caragiale, Leonard Mociulschi, Mihai Viteazul respectiv 1 Decembrie, Aurel Lazăr, George Enescu şi Traian Moşoiu.

Deşi CAO a reziliat contractul cu constructorii având în vedere lentoarea lucrărilor şi pregăteşte documentaţia pentru relicitarea lor, compania nu riscă să piardă fondurile europene alocate acestor investiţii.

"Pe data de 4 august a fost semnat contractul de fazare a lucrărilor nefinalizate din proiectul privind extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Bihor. În majoritatea lor, lucrările se vor termina până la sfârşitul anului 2017. Excepţie fac doar cele din Oradea care vor avea ca termen de finalizare în 2019 sau 2020, în funcţie de data la care vor fi adjudecate", a spus directorul Gavra.

Astfel, urmează să fie finalizate până la sfârşitul anului în curs lucrările la staţiile de epurare din Beiuş şi Tinca şi cele la reţelele de apă şi canalizare din Sântandrei, Palota, Girişu de Criş şi Tărian, respectiv Paleu şi Săldăbagiu de Munte.

Directorul Ovidiu Gvra spune că firmele de construcţii care şi-au abandonat lucrările pe considerentul că nu sunt rentabile vor fi chemate în judecată de către CAO, pentru recuperarea prejudiciului.

De altfel, compania a câştigat procesul intentat Selina până la nivel de Tribunal, dar firma a făcut recurs.