Mănăstirea Izbuc din comuna Cărpinet va găzdui duminică, 7 aprilie, de la ora 12:00, un concert de pricesne, marcând astfel a treia duminică din Postul Paştelui mare, cunoscută drept "Duminica Sfintei Cruci".

Programul religios începe dimineaţa devreme, la ora 07:00, cu Ceasurile, Acatistul Domnului şi Sfânta Liturghie, iar mai apoi, de la ora 10:00, va avea loc Taina Sfântului Maslu, urmată de mai multe rugăciuni destinate diferitelor nevoi ale credincioşilor.

De la ora 12:00 este programat un concert de pricesne, care face parte din proiectul Consiliului Judeţean Bihor "Lumină din Lumină", în cadrul căruia vor cânta Antonela Ferche-Buţiu, Maria Coman, Iuliana Tătar şi Elena Buda. 

După cum au transmis reprezentanţii Mănăstirii Izbuc, se aşteaptă ca mii de pelerini să participe la aceste evenimente.

Călugării şi preoţii transmit că îi aşteaptă pe credincioşi să li se alăture "în mijlocul codrului unde şade Maica Domnului".

Evenimentul este organizat în colaborare cu Consiliul Judeţean Bihor, Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei, Centrul de Cultură al Judeţului Bihor şi Asociaţia Ţara de Piatră.

După cum BIHOREANUL a mai scris, în perioada prepascală vor avea loc o serie de concerte de pricesne în zeci de localităţi din Bihor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!