Cu unanimitate de voturi, aleșii bihorenilor și-au dat acordul, luni, pentru asocierea dintre Consiliul Județean și Consiliul Local Tinca în vederea realizării, în această comună, a unei rețele de gaze naturale.

Potrivit înțelegerii, CJ Bihor se va ocupa de cea mai mare parte a demersurilor birocratice, dar va și susține proiectul cu 1 milion de lei, la fel cum a decis luna trecută în cazul comunei Sânnicolau Român.

În mai puțin de un minut, la propunerea conducerii CJ Bihor, membrii deliberativului județean au votat, indiferent de apartenența politică, pentru realizarea în comun de către administrația județeană și cea comunală a rețelei de gaze naturale și a unei stații de reglare - măsurare a presiunii în Tinca.

La fel cum a procedat la precedenta reuniune, de la finele lunii octombrie, în cazul comunei Sânnicolau Român, CJ Bihor va contribui financiar la proiect cu 1 milion lei, iar Consiliul Local al comunei va suporta, împreună cu firma care va face lucrările, diferența până la contravaloarea totală a investiției.

Tot CJ Bihor și-a asumat să participe la organizarea procedurii de achiziție publică pentru realizarea acesteia și pentru concesionarea serviciului de distribuție a gazelor, precum și la monitorizarea implementării proiectului și la recepționarea finală a lucrărilor.

Sprijiinul acordat comunelor din Bihor face parte dintr-un program anunțat în luna august de vicepreședintele CJ Bihor Mircea Mălan, potrivit căruia în fiecare an instituția va aloca un milion de euro pentru a le ajuta să-și înființeze rețele de gaz.