Luni este Ziua Poliţiei Române, iar poliţiştii bihoreni au pregătit în curtea interioară a Cetăţii o mulţime de surprize pentru copii şi adulţi.  

Începând cu ora 10, vor fi prezentate activităţile pe care le desfăşoară zi de zi poliţiştii bihoreni, dar şi dotările de care aceştia dispun în executarea misiunilor, pe ateliere de lucru. Se vor organiza jocuri şi concursuri dedicate copiilor, o expoziţie cu armamentul şi tehnica din dotarea poliţiştilor, iar criminaliştii îşi vor prezenta autolaboratorul.

Totodată, cei interesaţi de munca poliţiştilor vor avea standuri de documentare şi informare, unde se vor distribui pliante, broşuri şi alte materiale de promovare a profesiei de poliţist şi cu conţinut educativ - preventiv.

De la ora 12, îşi vor demonstra abilităţile luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale, dar şi frumoşii câini poliţişti ai unităţii canine din Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bihor. 

Între timp, de la 10.30, într-o şedinţă publică ce se va ţine în Sala de Festivităţi a IPJ, din strada Parcul Traian nr. 18, va avea loc ceremonia de avansare în gradul profesional următor a unor poliţişti bihoreni şi premierea poliţiştilor cu rezultate profesionale deosebite. 

Poliţist-artist

În acest an, evenimentul are şi un moment special: purtătorul de cuvânt al Poliţiei bihorene, Alina Dinu, îşi va prezenta prima expoziţie de pictură în cuţit, intitulată "Tuşe de suflet". 

Vernisajul, organizat cu sprijinul Fundaţiei Colonel "Ioan Baciu" şi al Corpului Naţional al Poliţiştilor, va avea loc la ora 18, în Cetate, la  Muzeul Oraşului Oradea, corpul A, etajul I, sala 21.

Prezentarea lucrărilor o va face asistentul universitar dr. Anca Popescu de la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor. Ambianţa sonoră va fi asigurată de violonistul Florin Avram – Filarmonica de Stat Oradea.