Lucrările la parcarea subteran din strada Independenţei vor fi reluate în cursul acestei săptămâni după o pauză de circa patru luni.

La înţelegere cu RCS&RDS

Reunit în şedinţă ordinară, Consiliul Local Oradea a aprobat luni o rectificare a bugetului Administraţiei Domeniului Public pentru a putea plăti lucrările deja executate la parcarea subterană din strada Independenţei şi a parafat noii termeni ai actului de asociere dintre municipalitate şi RCS&RDS petru amenajarea parking-ului de pe malul Crişului Repede.

"Din discuţiile pe care le-am avut cu partenerii noştri, cu firma RCS&RDS, s-a stabilit că aceasta va rămâne cu aceeaşi cotă de finanţare de 7,3 milioane lei. Dacă iniţial această sumă reprezenta 30,27% din valoarea totală a lucrării, acum suma reprezintă 20,33%", a declarat viceprimarul Florin Birta, luni, în cadrul unei conferinţe de presă care a precedat şedinţa în plen.

Conform noii înţelegeri, la finalul lucrărilor, având în vedere reducerea participării sale la investiţia totală, RCS&RDS va prelua doar 93 din totalul celor 460 locuri de parcare, faţă de cele 121 parcări convenite anterior.

Altă licitaţie, acelaşi constructor...

Amenajarea parcării de pe malul Crişului Repede au fost întreruptă în primăvara acestui an pentru lucrări de reproiectare a construcţiei astfel încât să se evite orice risc de infiltrare a apelor.

Cum în urma reproiectării costurile lucrării s-au majorat cu 48%, investiţia a fost scoasă din nou la licitaţie. Constructorul desemnat în urma procedurii a fost tot firma Construcţii Bihor, care şi-a asumat finalizarea lucrării în termen de un an, pentru suma de 35,9 milioane lei.

Muncitorii vor reveni pe şantier în cursul acestei săptămâni, după ce contractul de execuţie va fi semnat şi parafat şi de firma RCS&RDS.

"De săptămâna trecută o macara a fost instalată pe şantierul viitoare parcări, urmând ca până la finalul anului viitor parcarea să fie finalizată şi să o putem folosi", a declarat viceprimarul Birta.

Construcţia parcării subterane va fi urmată de reamenajarea ca piaţă publică a zonei de deasupra ei, inclusiv pe partea de teren deţinută de RCS&RDS.