Judecătoria Oradea a pronunţat verdictul în cazul maramureşencei Agneta Micu, trimisă în judecată de procurorii Parchetului Oradea pentru înşelăciune şi fals privind identitatea, după ce a înşelat mai mulţi bihoreni între care şi pe milionarul Florin Panea, patronul companiei Leonardo.

Povestea femeii a fost prezentată în amănunt de BIHOREANUL, care a descoperit că Micu s-a stabilit în Bihor în 2006, prezentându-se cu un act de identitate procurat din Ungaria, după ce pe numele ei a fost emis un mandat de încarcerare, fiind dată în urmărire naţională şi internaţională pentru fraudă.

În Bihor, femeia şi-a continuat tunurile fără să-i pese că ar putea fi găsită. Şi-a înfiinţat o firmă şi chiar un ONG, în numele căruia, în vara lui 2014 a organizat un bal caritabil simandicos pentru "lumea bună" a Oradiei, într-una din cele mai elegante săli de evenimente. Invitații au fost „prostiți” să sponsorizeze case de copii şi aziluri de bătrâni inventate. 

Dacă participanţii de la sindrofie nu au reclamat-o, Micu a fost denunţată, în schimb, de alţi oameni de afaceri de la care a achiziţionat produse fără să plătească ori a luat diverse sume de bani ca să le întocmească proiecte pentru obţinerea unor fonduri nerambursabile.

În cazul lui Panea, spuneau procurorii, femeia i-a luat 64.678 lei ca avans pentru furnizarea unui TIR cu vin pe care, însă, nu l-a mai livrat.

În total, după cum s-a stabilit în timpul anchetei, Micu ar fi comis 13 infracțiuni de înșelăciune, prejudiciul ridicându-se la 318.128 lei, nerecuperat, pentru care, acum, Judecătoria Oradea a condamnat-o la 7 ani de detenţie plus interdicţia de a mai ocupa funcţii de conducere în cadrul unei entităţi cu personalitate juridică pe o durată de 5 ani.

Hotărârea pronunţată de Judecătoria Oradea nu este definitivă. Atât procurorii care au trimis-o în faţa instanţei, cât şi Micu au posibilitatea să o atace cu apel în termen de 10 zile de la comunicare, în acest caz dezbaterile urmând să fie reluate la Curtea de Apel Oradea.