Desfăşurată sâmbătă, prima ediţie a Campionatului Judeţean de Şah blitz online a fost câştigată de maestrul FIDE Alexandru-Ovidiu Stanciu (Sociedad93), de la CS Studenţesc Medicina Timişoara, care a fost desemnat, astfel, primul campion al Bihorului la şah online.

Dispute echilibrate

Stanciu a acumulat 6,5 puncte, devansându-i pe Tudor Ursente (TAUrsente), de la CS Tinerii Maeştri Bucureşti, care a totalizat 5,5 puncte şi s-a clasat pe locul II, devenind vicecampion judeţean, şi pe Csilcser Laszlo (Csilcser-Laci), de la CS Crişul Oradea, ocupantul locului III, cu 5 puncte.

În continuare, pe locul IV s-a situat orădeanul Titus Badic  (titus_oradea), care a acumulat tot 5 puncte, iar pe poziţia a V-a, un alt orădean Nagy Laszlo (counterarrack60), cu 4,5 puncte.

Conform organizatorilor şi după cum se vede şi diferenţa mică de puncte dintre participanţi, concursul a oferit dispute destul de echilibrate.

La juniori, primul campion al judeţului la şah blitz online este Alex Palii (AlleX28), de la CSU Agora SC Oradea,care a totalizat 4 puncte.

Pe locurile II-III s-au clasat, cu câte 3 puncte, Bogdan Darius Paul (pauldarius), legitimat tot la CSU Agora SC Oradea şi Marc Smausz (marcsmausz), un alt orădean.

Mutare online
Această primă ediţie a Campionatului Judeţean de Şah blitz online a fost organizată de noul club de şah online Şah Club Oradea, club care-i are ca fondatori pe Ioan Fleisy, Dan Cezar Carţiş şi Dan Raţ.

Concursul a reunit 28 de şahişti, care au disputat 7 runde în sistem elveţian, cu 5 minute+3 secunde pe mutare timp de gândire.

Directorul şi arbitrul turneului a fost Ioan Fleisz (arbitru internaţional), iar coordonatorul turneului Marian Tudorache (FR Şah).
"Din turneele organizate până acum se observă un interes constant pentru această modalitate de a juca şah, din acest motiv, în iunie sunt planificate noi competiţii, printre altele un meci internaţional intercluburi şi Campionatul Judeţean de şah rapid. Cereri de înscriere la noul club se pot face în continuare pe siteul:
https://www.chess.com/club/sah-club-oradea", au mai transmis organizatorii, printr-un comunicat.

Au mai obţinut titlul judeţean la sah online:

La junioare: Toth Andreea Paula (TothAndreeaPaula), de la CSU Agora SC Oradea, La feminin: Fleisz Judita (fjudit, Oradea)

La veterani: Szel Alexandru (alexandruszel1942), de la CS Crisul Oradea.

Clasamentul complet al competiţiei, precum şi toate partidele, se pot vedea aici: https://www.chess.com/tournament/live/campionatul-judetean-bihor-1239480
https://www.chess.com/tournament/live/campionatul-judetean-bihor-1239480