Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, agentul principal Ioana Lascău, a anunţat, vineri, că poliţiştii Serviciului Antidrog împreună cu reprezentanţi ai Autorităţii Sanitar-Veterinare Bihor, ai Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor şi Inspectoratului Teritorial de Muncă Bihor au efectuat un control comun la magazinul de etnobotanice Happy Place din centrul municipiului, administrat de un tânăr de 29 ani din localitatea Râpa.

În urma verificărilor, echipajul de control a confiscat în total din magazin 1.643 de plicuri cu diverse produse ce conţin substanţe de tip etnobotanic neautorizate, iar inspectorii sanitar-veterinari au dispus suspendarea activităţii firmei până la obţinerea autorizaţiilor necesare funcţionării.

"În aceeaşi zi, poliţiştii rutieri au găsit în maşina unui orădean de 29 de ani, oprit pe DN1, între Aleşd şi Oradea 1.200 plicuri cu diverse produse ce conţin substanţe de tip etnobotanic. Produsele etnobotanice au fost ridicate în vederea confiscării", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Un alt comerciant de etnobotanice a fost descoperit de agenţii orădeni de siguranţă publică şi patrulare. Este vorba despre un tânăr de 21 ani din localitatea Râpa, care a fost prins în timp ce vindea pe stradă 111 plicuri de produse etnobotanice. "Tânărul a fost sancţionat contravenţional conform prevederilor legale, cu amendă în valoare de 1.500 lei", a declarat Lascău.

Dacă în urma expertizării produselor se constată că substanţele au efecte psihoactive, cei trei tineri riscă pedepese cuprinse între 2 şi 8 ani închisoare.