Peste 30 de judecători și procurori orădeni au protestat din nou, joi, în fața Palatului de Justiție, împotriva modificărilor aduse de coaliția guvernamentală Statutului magistraților, Legii Consiliului Superior al Magistraturii, respectiv Codurilor penal și de procedură penală.

Protestul a durat aproximativ o jumătate de oră, la fel ca și cele de luni și miercuri, magistrații oprindu-se în fața porții Palatului de Justiție cu robele în mână și comentând pe marginea amendamentelor care, în opinia lor, sunt cel puțin neclare și introduse în procesul legislativ fără să fie corelate cu punctele de vedere ale sistemului judiciar.

La protest au fost prezenți judecători de la Judecătoria Oradea, Tribunalul Bihor și Curtea de Apel, dar și procurori de la toate unitățile de Parchet, inclusiv de la DIICOT și DNA.

La fel ca în zilele precedente, la acțiune au participat și șefi ai instanțelor, între care s-au numărat și vicepreședinta Tribunalului Bihor, Crina Muntean, care îndeplinește în prezent și prerogativele de președinte al instanței, respectiv judecătorul Cristian Monenci, delegat la conducerea Tribunalului începând cu 1 ianuarie 2018.

Judecătorii și procurorii orădeni au anunțat că vor continua protestul și în cursul zilei de vineri. "Vom protesta atâta timp cât va fi nevoie", a declarat unul dintre judecători.