Fostul vicepreşedinte al Judecătoriei Oradea, Cristi Danileţ, membru în Consiliul Superior al Magistraturii, a primit vot de încredere din partea colegilor din Judecătoriile Oradea, Marghita, judeţul Bihor, respectiv Carei, din judeţul Satu Mare.

Judecătoarea Claudia Rus, purtător de cuvânt al Curţii de Apel Oradea, circumscripţia în cadrul căreia funcţionează instanţele din Bihor şi Satu Mare, a declarat vineri pentru BIHOREANUL că Adunările Generale ale judecătorilor din instanţele respective au respins propunerea de revocare formulată împotriva lui Cristi Danileţ. "La Judecătoriile Oradea, Marghita şi Carei şedinţele au avut loc şi s-a respins propunerea de revocare. În schimb, la Judecătoria Negreşti-Oaş, adunarea generală a votat pentru revocare", a declarat judecătoarea.

Potrivit acesteia, la Judecătoria Aleşd adunarea generală are loc în cursul zilei de vineri, 11 ianuarie, iar la Judecătoria Satu Mare a fost programată pentru data de 14 ianuarie. "La Judecătoriile Salonta şi Beiuş, nu au fost convocate deocamdată adunările generale", a mai spus Rus.

Toate judecătoriile din ţară se întrunesc în aceste zile, în adunări generale, după ce magistraţii din Judecătoria Râmnicu Vâlcea au declanşat, luni, procedura de revocare a judecătorului Cristi Danileţ din Consiliul Superior al Magistraturii.

Adunarea Generală a Judecătorilor din Râmnicu Vâlcea a considerat că Danileţ şi-a exercitat necorespunzător atribuţiile de membru al CSM, prin faptul că a participat activ la o procedură netransparentă de alegere a conducerii Consiliului, iar prin declaraţiile publice a lăsat impresia că urmăreşte să-şi promoveze propria imagine, nu interesele judecătorilor. Până acum, judecătoriile din Galaţi, Braşov, Cluj, Buzău, Huşi şi Pătârlagele au aprobat revocarea din CSM a lui Danileţ.

Citiţi mai mult despre acest subiect, în articolul: "Mai multe judecătorii din ţară cer revocarea lui Cristi Danileţ din CSM"