Managerul Spitalului Clinic Judeţean Oradea, Gheorghe Carp, a renunţat la funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL Bihor, la nici o lună după ce a fost ales.

"Miercuri seara mi-am depus la partid demisia din funcţia de prim-vicepreşedinte. Cum încă nu au apărut normele de aplicare a Legii privind reforma în domeniul sănătăţii, am preferat să renunţ la funcţia de la partid pentru a nu fi în incompatibilitate", a declarat liberalul.

Carp a fost ales prim-vicepreşedinte al PNL Bihor pe 26 aprilie şi a avut la dispoziţie 30 de zile pentru a alege între funcţia politică şi cea de director de spital.

Managerul a amânat luarea unei decizii pentru că Ordonanţa 79 din 2016, care modifică Legea 95 din 2006 prind reforma în sănătate, este încă în dezbateri şi ar fi putut suferi transformări.

Eventualele modificări ar fi putut permite fie deţinerea în paralel a celor două funcţii, de lider politic şi director de spital, fie posibilitatea ca deţinătorul să se suspende din una dintre cele două.

Gheorghe Carp a fost ales prim-vicepreşedinte în cadrul Conferinţei judeţene a PNL Bihor din 26 aprilie, când primarul Ilie Bolojan a devenit prin vot lider de filială. Cea de-a doua funcţie de prim-vicepreşedinte i-a revenit deputatului Gavrilă Ghilea.