Mare zarvă cu declaraţiile preşedintelui Bolojan despre reducerile de personal de la Consiliul Judeţean. Practic, în afară de revista Kaufland, toată presa din ţară a preluat ştirea, şi nu m-ar mira ca oficiosul Bisericii Ortodoxe s-o treacă la categoria "Minuni".

Unii zic că în prealabil ar fi trebuit să se facă un audit. Eu cred că mai degrabă o descărcare arheologică, pentru că la CJ găsim mamuţi din vremea preşedinţiei lui Sanyi Kiss, Tiranozaurus băsmăluţas din mandatul lui Ţîrle, Dinozaurus pălincaris din perioada Cornel Popa şi Arheopteris şovinus din vremea lui Pásztor.

Dacă aveţi impresia că de Ziua Naţională judeţul va scăpa de 87 de luftinspectori, vă înşelaţi. Politicienii au avut grijă, după ce şi-au pus loazele în funcţii, să le şi securizeze posturile. A da afară azi un funcţionar public e mai complicat decât a împuşca o capră neagră. Chiulăii au timp şi se judecă cu instituţia în speranţa că vor fi repuşi în funcţii, mai ales că sistemul nostru juridic dă mai mereu dreptate angajatului.

Apoi, toată lumea ştie că cei vizaţi se refugiază în concedii medicale fictive. O ştie şi Parchetul, şi Poliţia, şi presa, şi Inspecţia Muncii, ba chiar şi Ministerul Sănătăţii. Dar, ca o fatalitate, luăm toţi de bun ce scrie un medic de familie pentru un bugetar leneş. N-ar trebui decât să avem câţiva medici care-şi pierd dreptul de liberă practică şi mizeria asta cu bolnavii închipuiţi ar dispărea.

Nu în ultimul rând, Bolojan trebuie să ţină cont şi de părerea fostei colege de partid, Lucia Varga. Dânsa îi cere să fie OM şi să lase loazele să frece menta la Judeţ. Din păcate, nu am văzut aceeaşi poziţie la doamna Varga faţă de milioanele de angajaţi la privat ajunşi şomeri, care ar lucra, dar nu au unde, spre deosebire de pupilele dânsei, care au unde, dar nu lucrează.