Aglomerat şi adesea înghesuit pe străzi înguste, traficul rutier din Oradea primeşte un "respiro". RER Vest a început să ridice deşeurile și în timpul nopţii, astfel încât maşinile de gunoi să nu mai producă ambuteiaje. Drept urmare, orădenii sunt rugaţi să îşi scoată pubelele sau sacii cu gunoaie încă din seara precedentă a zilei de colectare.

Pe întuneric

Şantierele din oraş au dat peste cap traficul rutier, iar operatorul de salubritate RER Vest nu vrea să mai fie o sursă de ambuteiaje. "Pentru a veni în ajutorul orădenilor, care sunt şi aşa daţi peste cap de mulţimea de străzi închise sau cu sensuri modificate, am cerut Primăriei Oradea să fie de acord cu introducerea colectării deşeurilor şi pe timpul nopţii", a declarat Laura Dărăban, responsabil de comunicare în cadrul RER Vest. 

Motivul este simplu: unele dintre şantiere au îngustat foarte mult accesul la case sau blocuri şi autospecialele care intră să colecteze pe timpul zilei, poate chiar la orele de vârf, creează ambuteiaje. "Îi respectăm pe orădeni suficient ca să încercăm alternative la orele de colectare din timpul zilei. Astfel, sperăm că ridicarea deşeurilor între orele 02 – 07 şi 06 – 22 va rezolva problema generată de şantierele deschise", a spus reprezentanta RER.

Gunoaie... în avans

Proiectul a demarat săptămâna trecută, pe mai multe străzi din zona centrală, unde traficul e cel mai aglomerat. "Pentru că ştim că este dificil să schimbi un obicei deja învăţat – orădenii de la case să scoată pubelele sau sacii cu deşeuri reciclabile în seara de dinaintea zilei de colectare – am demarat o campanie de informare prin sms, pe care o vom continua. În plus, anunţul a fost urcat şi pe site-ul nostru şi pe paginile de social media ale companiei", a mai spus Dărăban.

Oriunde locuiesc în oraş, orădenii sunt îndemnaţi să amplaseze deşeurile în faţa casei în seara dinainte de ziua colectării. "Colectarea pe timpul nopţii este valabilă în toată Oradea, singura rugăminte a noastră este ca toţi clienţii RER Vest să scoată, de seara, la limita de proprietate, pubelele sau sacii cu deşeuri reciclabile. Nu am modificat zilele de colectare, ci doar începem mai repede în zi golirea containerelor", a precizat reprezentanta RER.

Muncitorii de la salubritate îşi dau silinţa să nu deranjeze orădenii, prin manipularea recipientelor şi containerelor. Oamenii pot să doarmă liniştiţi, RER Vest face curat pentru ei...


Vocea străzii

Ce părere aveţi despre faptul că RER Vest a început să colecteze deşeurile în timpul nopţii?

E perfect noaptea, dar sunt convinsă că vor apărea oameni care vor spune că nu pot dormi noaptea din cauza muncitorilor RER.

Mana Rădoi

Noaptea nu au ce deşeuri să adune. La case, oamenii scot pubelele dimineaţa, ca să nu fie răsturnate de câinii de pe străzi.

Carmen Bite

Oamenii oricum scot gunoaiele seara. Aşa, în ziua următoare, pubelele vor fi goale şi nu se mai adună mormane de gunoaie.

Elena Caranfil

Cel puţin în zona centrală, doar noaptea ar trebui colectate. RER şi şcolile auto nu ar avea ce căuta în centru între orele 7 şi 19.

Alexandru Bogdan

Ţinând cont de greutăţile actuale din trafic, provocate de multiplele şantiere, e mai bine că nu blochează şi RER-ul străzile.

Zoia Rad

E perfect, noaptea este pentru salubrizare, iar ziua oraşul arată mai curat. Aprovizionarea magazinelor ar trebui să se facă tot noaptea.

Mihai Secelean

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!