Clădirea fraţilor Micula din strada Jean Calvin 13 din Oradea a intrat în auto-demolare! După ce BIHOREANUL avertiza încă de acum doi ani că zidurile imobilului, rămase încă în picioare, riscă să se prăbuşească peste trecători, bucăţi de cărămidă din clădire au început să cadă în timpul furtunilor din ultima săptămână.

Imobilul nu mai are de mult timp ferestre şi acoperiş, în interiorul fostelor camere cresc arbuşti, pereţii sunt parţial prăbuşiţi, iar prin folia de protecţie răzbat buruieni.

Deşi acoperite cu pânză, bucăţi de cărămidă au fost dislocate de vânt şi s-au prăbuşit pe trotuar, umplându-l de moloz la ultima ploaie. În urma incidentului, proprietarii clădirii au blocat trotuarul pentru a delimita locul şi au măturat molozul pentru a-l reda circulaţiei.

"Proprietarul clădirii a fost somat să o repare, imobilul este supraimpozitat cu 500%, iar un coleg de al nostru s-a deplasat la faţa locului pentru a vedea ce măsuri de protecţie suplimentare se impun", a declarat miercuri pentru BIHOREANUL şeful Poliţiei Locale Oradea, Samuel Milian.

Spaţiul de manevră al poliţiştilor locali este însă limitat, de vreme ce clădirea este deja supraimpozitată. "Nu putem da o nouă amendă unde deja s-a aplicat o supraimpozitare", a explicat Milian.

Clădirea de la intersecţia străzilor Jean Calvin şi Iuliu Maniu este deţinută de firma Transilvania General Import Export, proprietate a magnaţilor bihoreni Ioan şi Viorel Micula.

Proprietarii au contestat în instanţă măsurile de consolidare a imobilului dispuse de Primăria Oradea cu ocazia aplicării supraimpozitării de 500%. Judecătorii le-au dat treptate fraților Micula, pe considerentul că prin faptul că acoperit zidurile cu o plasă ar fi luat toate măsurile de protecţie necesare.

Astfel, pentru că autorităţile nu dovedesc că pot face mare lucru, soluţia este la orădeni... Care ar trebui să evite locul, ca să nu rişte să se trezească sub zidurile în cădere!

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!