Reorganizarea instituțiilor de cultură finanțate de Consiliul Județean, în urma căreia revistele de cultură Familia și Várad funcționează din punct de vedere juridic în organigrama Bibliotecii Județene, este și acum de neiertat pentru șefii UDMR Bihor, care nu pierd niciun prilej să acuze capii județului de dușmănie față de cultură.

De o vreme, însă, roata se întoarce, iar Bihorel a aflat că direcțiunea Bibliotecii a impus celor trei redactori rămași din vechea schemă de personal a revistei Várad (ce cuprindea nu mai puțin de 10 posturi) să „îndrepte” linia editorială, care conținea atât de multă politică încât publicația parcă era nu una de cultură, ci de politică.

Bihorel a aflat că inclusiv site-ul revistei Várad a renunțat să mai afișeze o informație falsă, și anume că publicația ar fi finanțată, pe lângă CJ Bihor, și de UDMR Bihor și de Fundația Communitas, una din numeroasele ONG prin care Guvernul de la Budapesta plătește și controlează presa de limbă maghiară din România.

Nu de alta, dar singurul finanțator al revistei Várad este CJ Bihor, fondurile de la Budapesta fiind orientate, de fapt, spre publicația Uj Várad (Noua Várad), scoasă de foștii angajați ai Várad. Și care, firește, nemaifiind plătiți din banii publici ai bihorenilor, au toată libertatea să facă politică, după placul FIDESZ și al UDMR...
 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!