O delegaţie a Federaţiei Române de Sporturi Marţiale Coreene, compusă din 29 sportivi, 6 antrenori, un arbitru şi 12 suporteri a reprezentat România la Campionatul European Open organizat în perioada 3-7 februarie la Budapesta, de către Uniunea Internaţională de Taekwon-do ITF, condusă de irlandezul Master Don Dalton (8DAN).

Competiţia, care a fost destinată copiilor, juniorilor, seniorilor şi veteranilor, atât la probele individuale de tull (exerciţii de formă), luptă, tehnici speciale şi spargeri forţă, dar şi la echipe, a adus rezultate frumoase pentru sportivii orădeni.

Zilele de joi şi vineri au fost destinate competitorilor cu centura neagră, iar ziua de duminică celor cu centuri colorate.

La centuri negre, Paskuj Sandor, de la clubul Royal Kwon Oradea, a terminat pe primul loc şi a devenit campion european la tehnici speciale şi luptă veterani – 80 kg, respectiv s-a situat pe locul II la tull 1-3 DAN. De asemenea, David Mureşan, de la King Do-Lions, s-a situat pe primul loc la luptă juniori -57 kg şi tehnici speciale şi pe locul III la tull 1 DAN şi la spargeri de forţă. Tot de la King Do-Lions, Antoniu Irimuş a devenit campion continental la tull 1 DAN şi s-a situat pe locul III la luptă juniori - 65 kg. Alţi sportivi de la King Do-Lions, precum, David Sferle, s-a situat pe locul II la luptă juniori -75kg şi pe poziţia a III-a la tehnici speciale juniori, Andreea Ganea a devenit campioană europeană la tehnici speciale şi spargeri de forţă, iar Bogdan Gug la tull 3DAN seniori şi luptă -85 kg.

Tot la întrecerile de la centuri negre, echipa de juniori masculin, compusă din sportivii David Mureşan, Antoniu Irimuş, David Sferle, Vlad Bande, Bazil Bodea, Alexandru Boer şi Mihai Naharniuc au obţinut două titluri de campioni europeni, la tehnici speciale şi spargeri forţă, iar la luptă şi tull au urcat pe locul II al podiumului. Echipa de veterani compusă din Mircea Muntean (Cluj), Paskuj Sandor, Tripa Ferenc şi Romeo Tulkos (ultimii trei din Oradea) a obţinut locul I la tehnici speciale.

În total, lotul României a obţinut la centuri negre, 13 locuri I, 8 locuri II şi 9 locuri III. În afară de orădeni pe podium s-au mai situat Mircea Muntean (care este şi preşedintele federaţiei române), pe primul loc la tull veterani 4-6 DAN şi pe locul II la luptă veterani - 80 kg (de la Impact Cluj), Bazil Bodea, pe primul loc la luptă juniori -75 kg şi pe locul III la tull 1 DAN, Alexandru Boer, pe  locul II la tehnici speciale şi spargeri forţă, respectiv pe III la luptă juniori – 70 kg şi  Vlad Bande, pe locul III la luptă juniori – 60 kg (toţi legitimaţi la Vulturii Dej), precum şi Mihai Naharniuc, pe locul I la spargeri forţă şi pe poziţia a II-a la luptă juniori - 70kg (de la Total Club Botoşani).

La centuri colorate, rezultatele delegaţiei române au cuprins 14 locuri I, 10 locuri II şi 3 locuri III, după cum urmează: Tripa Kira, pe locul II la tull copii Gup 4, Tripa Renata, pe locul I la tull Gup 2-1 şi tehnici speciale, Bereczki Ferenc, pe primul loc la tehnici speciale veterani, Kis Robert, pe locul I la luptă + 90 kg şi pe poziţia secundă la tehnici speciale veterani, Andre Richard, pe locul al II-lea la tehnici speciale şi pe locul III la tull Gup 4 juniori mici, iar Guthi Zoltan pe poziţia a III-a la tull veterani Gup 4 şi la spargeri forţă (toţi aceştia, sportivi legitimaţi la Royal Kwon Oradea), Denisa Cotuţ, pe locul I la tull Gup 6, tehnici speciale şi luptă - 55kg, Răzvan Cotuţ, pe locul I la tull Gup 4 şi tehnici speciale, respectiv pe locul II la luptă copii - 35kg, Alexandru Degău la luptă veterani – 90 kg (toţi legitimaţi la King Do-Lions Oradea), Andrada Moldovan, pe primul loc la luptă junioare – 45 kg şi pe locul II la tull 2-1 Gup (de la Impact Cluj), Anda Komives pe locul I la tull 2-1 Gup şi spargeri forţă, respectiv pe locul II la luptă junioare - 45kg, Andrei Vîlceanu, pe locul I la tull Gup 2-1 şi pe poziţia a II-a la luptă juniori mici -50 kg (de la C.S. ITF Timişoara), iar Bianca Filip pe poziţia a II-a la luptă copii feminin – 65 kg şi la tehnici speciale (de la C.S. Gi Do Baia Mare).

"A fost o competiţie grea, într-adevăr, nu atât de grea ca şi cele organizate de federaţiile europene, dar nu a fost nici departe de acest lucru, însă am muncit din greu pentru aceste medalii. Unul dintre cele mai grele meciuri din campionat l-am avut cu echipa de juniori, după ce în semifinale am  învins echipa Scoţiei şi ne-am calificat în finală, dar din păcate la 3-2 am pierdut în faţa Irlandei. La probele de tehnici speciale şi spargeri forţă a fost chiar dificil existând o presiune mare pe sportivi deoarece a fost o probă eliminatorie şi pe lângă acest lucru exerciţiile trebuiau executate fără prima încercare", a declarat Tulkos Romeo, vicepreşedintele federaţiei române, dar şi conducătorul clubului King Do-Lions Oradea.

Clubul a totalizat, la aceste întegeri, 11 locuri I, 2 locuri II şi şase clasări pe treapta a III-a.