Orădeanul Grigore Sidor, de 51 de ani, maistru şef reparaţii reţele la societatea Termoficare SA, a fost transferat joi seară la clinica de Arşi a Spitalului Floreasca din Capitală, cu un avion militar care a ajuns de la Bucureşti pe Aeroportul din Oradea la ora 22.15.

Bărbatul suferise cu o noapte înainte un accident grav, în timp ce încerca să-şi ajute colegii pentru a remedia o avarie la reţelele de termoficare în intersecţia dintre Bulevardul Magheru şi strada Gheorghe Doja, dar a căzut într-o groapă, suferind un traumatism cranian în urma lovirii unui suport metalic, iar apoi şi arsuri serioase provocate de apa de circa 60 de grade în care a ajuns apoi, pe fundul gropii.

Internat de urgenţă la secţia de chirurgie plastică şi reparatorie a Spitalului Clinic Judeţean din Oradea, pacientul a trebuit să fie transferat la Bucureşti, conform protocoalelor medicale ce obligă la acest lucru în cazul în care arsurile depăşesc 30% din suprafaţa corpului.

Transferul a fost făcut cu bine, a declarat pentru BIHOREANUL, vineri, dr. Lucia Daina, managerul Spitalului Judeţean. "Traumatismul cranian nu a pus probleme, pacientul fiind în stare stabilă, chiar dacă a trebuit intubat şi se afla în comă indusă. A fost dus aseară, în jurul orei 22.15, cu un avion militar, şi a ajuns cu bine, fără complicaţii", a spus dr. Daina.

La rându-i, dr. Teodor Urda, şeful secţiei de Chirurgie plastică şi reparatorie a Spitalului Judeţean, afirmă că în legătură cu acest pacient există motive de optimism. "Arsurile suferite nu îi pun în pericol viaţa. Sunt întinse pe 32% din suprafaţa corpului, dar sunt de gradul II şi în opinia mea nu va necesita grefă de piele", a spus medicul, care are o experienţă de peste 30 de ani.