"La noi supra-aglomeraţia cetăţenilor care vor să-şi înmatriculeze maşinile înaintea majorării taxelor şi a introducerii taxei inclusiv pentru cele cu motorizare Euro 5 a început acum vreo două-trei săptămâni, când au apărut primele zvonuri în acest sens. După anunţul oficial făcut de Ministerul Mediului, aglomeraţia a devenit sufocantă", a declarat pentru BIHOREANUL şeful Reprezentanţei RAR Oradea, Cristian Ile.

"Într-o zi obişnuită de lucru, aveam cozi cam de 100 de şoferi cu maşini, iar noi reuşeam să întocmim 45-50 de certificate de înmatriculare. De când a fost făcut anunţul privind majorarea taxelor, avem cozi de cel puţin 200 de maşini în fiecare zi, şi reuşim să facem cam 80-90 de certificate de înmatriculare pe zi. Dar mai mult nu putem, indiferent cât de mari vor fi cozile", a mai spus şeful RAR Oradea.

"Abia facem faţă la presiunea oamenilor, dar atitudinea lor este absolut de înţeles. Nimeni nu vrea să plătească taxe mai mari", a declarat şi inginerul Marius Nica.

Potrivit şefului RAR Oradea, în această perioadă se mai înregistrează un fenomen, şi anume graba multor bihoreni de a importa maşini second-hand înainte de sărbători şi de a le înmatricula până la finele anului, la actualele niveluri ale taxelor. "Avem informaţii certe şi sigure, chiar de la oameni, că tot mai mulţi dintre ei se grăbesc să aducă de dincolo maşini şi să le înmatriculeze până la sfârşitul anului", a mai declarat Ile.