Consiliul Local a hotărât marţi cu unanimitate de voturi exproprierea malului drept al Crişului Repede, acţiune care precede construirea viitoarei piste de biciclete între Oradea şi Berettyoujfalu. Evaluat la 79.476 lei, terenul cu o suprafaţă de 284 metri pătraţi este situat pe porţiunea cuprinsă între pasarela de la fostul Centru de Calcul din strada Szigligeti Ede şi podul Decebal.

Amplasamentul delimitat de malul râului şi intrarea în curţile caselor de pe strada Emilian Mircea Chitul găzduieşte în prezent promenada de pe digul Crişului Repede. Terenul este deţinut de zece familii şi firme orădene, care oricum nu se pot folosi de el din cauza drumului, iar parte dintre proprietari nici măcar nu ştiau că îl deţin în acte.

Consilieri în AGA la CET, OTL şi ADP

De asemenea, în cadrul şedinţei de marţi, Consiliul Local şi-a desemenat prin simplă ridicare de mână şi fără comentarii reprezentanţii în Adunarea Generală a Acţionarilor la Electrocentrale, OTL şi Administraţia Domeniului Public. Astfel, din AGA la Electrocentrale vor face parte consilierii Ioan Cupşa (PNL), Dan Octavian (PNL), Pavel Mercea (PSD), Ile Cristian (PDL) şi Iulius Delorean (UDMRE). Prin vot din AGA de la OTL vor face parte Gheorghe Carp (PNL), Daniel Negrean (PNL), Bogdan Hossu (PSD), Ciprian Caciora (PDL) şi Sarkozi Zoltan (UDMR).

Structura de conducere a Administraţiei Domeniului Public va fi cumpletată cu aleşii Huszar Istvan Eric (UDMR), Manea Mihai (PNL), Ovidiu Mureşan (PSD), Dorin Corcheş (PDL) şi Szabo Jozsef (UDMR). Funcţiile din Adunarea Generală a Acţionarilor de la cele trei societăţi deţinute de municipalitate nu sunt retribuite.

"Acceptăm sponsorizări!"

În aceeaşi şedinţă, Consiliul Local a mai hotărât şi aprobarea sponsorizărilor făcute de firmele orădene în fondul de solidaritate. Firmele Holcim, Vandana, Regiana Drinks, Regiana Soft Drinks, Regiana Distilery şi Caro Internaţional au făcut, în total, donaţii de 244.385 lei pentru construirea viitorului Centru de oncologie, radioterapie şi chimioterapie din curtea spitalului Gavril Curteanu.

Totodată firma Scharak Technik a donat 40.000 lei pentru înfiinţarea viitorului Centru de îngrijire paleativă pentru bolnavii oncologici.

Premiu pentru campioni

Pe ordinea de zi a întâlnirii a mai figurat şi aprobarea programului de premiere şi susţine a excelenţei în sport "Campionii Viitorului". Consilierii au hotărât să aloce pentru acest fond 150.000 lei pe an, sumă din care 62.000 lei vor fi folosiţi pentru premierea sportivilor, iar 88.000 lei se vor aloca pentru susţinerea sportului de performanţă.

Conform hotărârii, se vor premia locurile I - III la competiţiile mondiale, europene şi naţionale. Astfel, un titlu de campion mondial va fi recompensat cu suma de 6.750 lei, un titlu de campion european va fi premiat cu 5.750 lei iar pentru locul întâi la competiţiile naţionale sportivii vor primi 3.000 lei. În cazul sporturilor de echipă suma va fi de zece ori mai mare.

În plus, fondul de susţinere a sportului de performanţă va finanţa sportivii care au fost premiaţi la aceste competiţii în condiţiile în care cluburile sau asociaţiile sportive la care activează nu pot asigura creşterea sau măcar menţinerea performanţelor realizate. Din suma alocată 80% va reveni sporturilor olimpice, iar 20% sporturilor neolimpice.