În toamna anului trecut, BIHOREANUL dezvăluia că la Colegiul Naţional Emanuil Gojdu s-au făcut transferuri pe uşa din dos, copiii unor VIP-uri locale fiind singurii care ştiau despre locurile libere din unele clase de liceu şi le-au şi ocupat.

Deşi informaţiile erau cuprinse într-un raport al Corpului de Control al Ministerului Educaţiei, Bihorel a aflat că unul dintre transferuri a scăpat neanchetat, cel al fiului directoarei Casei Corpului Didactic, Mioara Ţigan (foto), acum învinuită într-un dosar al DNA Oradea pe motiv că ar fi refăcut lucrarea unui candidat de director de şcoală.

În ianuarie 2020, Ţigan a vrut să-şi transfere băiatul, pe atunci elev în clasa a V-a la Şcoala Oltea Doamna, la Gojdu, unde femeia şi predă. Întrucât clasele erau toate pline, solicitarea Colegiului de a suplimenta numărul de locuri a fost respinsă de Inspectoratul Şcolar, condus de PSD-istul Alin Novac Iuhas.

Dar, în iulie 2020, la o lună după ce Ţigan a fost instalată de PNL la şefia CCD, liceul a revenit cu o nouă solicitare, iar de data asta, sub conducerea inspectorului şef liberal Virgil Blage, s-a aprobat suplimentarea.

Argumentul a fost că, între timp, o elevă din respectiva clasă a ajuns să înveţe acasă, din cauza unei boli crunte.

Cum de taman şefa CCD a aflat de locul eliberat şi de ce nici în acest caz Colegiul Gojdu n-a optat pentru o manieră transparentă de ocupare a lui se poate doar bănui: numele părinţilor şi, mai ales, funcţiile lor, contează mai mult decât orice regulă!

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!