După scandalul declanşat în urmă cu o lună pentru numirea celor care să facă parte din comisiile de evaluare a managerilor de la Teatrul de Stat, Teatrul Arcadia, Muzeul Ţării Crişurilor, Şcoala de Arte Francisc Hubic, Revista de Cultură Varad şi Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, aleşii bihorenilor şi-au încheiat misiunea cu concluzii din cele mai optimiste.

Potrivit rapoartelor de evaluare, aproape toţi managerii sunt de nota 10 sau aproape 10.

Astfel, potrivit consilierilor judeţeni, nota maximă au meritat-o managerii Teatrului Arcadia, Marius Aron, şi revistei de cultură editată în limba maghiară Varad, Szucs Laszlo, chiar dacă, de pildă, la această din urmă instituţie s-au deturnat fonduri, astfel încât revista de cultură nu a fost scoasă lunar, şi cu o parte din sumele astfel "economisite" a fost editată o publicaţie intitulată "Biharorszag", care seamănă, prin conţinut, cu un oficios al UDMR Bihor.

Tot o notă surprinzător de mare, având în vedere că a fost acuzat de însuşi preşedintele CJ, Radu Ţîrle, că a dat dovadă de neglijenţă în urmărirea lucrărilor de reabilitare a acoperişului, a primit managerul Muzeului Ţării Crişurilor, Aurel Chiriac primind nota 9,92.

Pe locul al treilea a fost postat de consilierii judeţeni managerul Centrului pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Gheorghe David, beneficiar al notei 9.33.
În mod suprinzător, managerul Şcolii Francisc Hubic, Marian Boboia, a fost notat doar cu nota 9.70, cu toate că această instituţie are cele mai bune rezultate comparativ cu cele similare din alte oraşe ale ţării şi, în plus, îşi asigură o mare parte a bugetului din autofinanţare.

Cea mai mică notă, sub nouă, a fost atribuită de consilierii judeţeni managerului Teatrului de Stat Iosif Vulcan, Lucian Silaghi reuşind să ia abia nota 8,75.

Managerul Filarmonicii, Todor Albert, nu a fost evaluat, deoarece de la numirea lui în funcţie s-a scurs mai puţin de un an. La fel s-a întâmplat şi în cazul Revistei de cultură Familia, unde managerul Alexandru Şereş este interimar.