Manelistul Culiţă Sterp, care a fost reţinut de poliţişti săptămâna trecută după ce a provocat un accident în Cluj-Napoca şi a fugit, era drogat în momentul în care a gonit pe străzi la volanul bolidului său Mercedes. 

Drogat și băut

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj a transmis, marţi, potrivit site-ului Stiridecluj.ro, că anchetatorii au extins urmărirea penală în cazul lui Culiţă Sterp, care iniţial a fost acuzat pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie.

„Ca urmare a cercetărilor derulate de poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca – Biroul Rutier, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, în baza probatoriului administrat, respectiv a confirmării prezenţei substanţelor psihoactive de către instituţia abilitată, în cazul conducătorului auto în vârstă de 30 de ani, din judeţul Hunedoara, a fost dispusă extinderea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive", se arată în comunicatul IPJ Cluj.

Oamenii legii au mai transmis şi că decizia a fost luată în urma primirii raportului toxicologic care arată faptul că Sterp era drogat atunci când a provocat accidentul. În ce privește consumul de alcool, în momentul în care a fost testat cu aparatul etilotest, Sterp a avut o concentraţie de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Sub control judiciar

În noaptea de 16 spre 17 noiembrie, Culiţă Sterp a fost prins de poliţişti conducând cu 96 km / h pe Calea Floreşti din Cluj-Napoca la volanul unui Mercedes. Acesta a refuzat să oprească la semnalele poliţiştilor, iar apoi a provocat un accident, ciocnindu-se după ce a trecut pe roșu cu un autoturism marca Dacia Logan. În urma incidentului, şoferul autoturismului Dacia a fost transportat la spital.

Grav este şi că manelistul a fugit de la locul accidentului şi s-a ascuns în şantierul de lângă Teatrul Naţional din Cluj, sperând să nu fie găsit.

Oamenii legii l-au găsit însă pe cântăreț și l-au reținut pentru 24 de ore. Ulterior, el a fost prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, însă judecătorii au decis să îl plaseze sub control judiciar pentru 60 de zile.

Culiţă Sterp este un manelist căutat pentru petreceri, dar și extrem de popular pe reţelele de socializare. El are milioane de urmăritori pe conturile de Instagram şi Tik Tok.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!