"Am avut o discuţie cu fostul deputat Claudiu Pop, care a acceptat să candideze la preşedinţia organizaţiei municipale şi să facă un tandem cu mine la conducerea organizaţiei judeţene, în cazul în care vom câştiga urmând ca el să fie prim-vicepreşedinte la organizaţia judeţeană", a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, senatorul Ioan Mang, liderul interimar al PSD Bihor.

Mang conduce organizaţia judeţeană a PSD de la începutul anului trecut, ca preşedinte al unui Comitet de coordonare numit în anul 2008 în locul conducerii alese.

Înaintea senatorului Ioan Mang, acest comitet a fost condus de Claudiu Pop, fost deputat între anii 2004-2008 şi fost subprefect al judeţului Bihor în perioada aprilie 2009-februarie 2010.

Senatorul Ioan Mang a afirmat că alegerile din cadrul PSD Bihor se vor desfăşura, după sărbătorile de Paşti, începând cu organizaţiile din sate, comune, cartiere şi oraşe, urmând ca Adunările Generale pentru alegerea unei noi conduceri la organizaţia municipală din Oradea şi, respectiv, peste organizaţia judeţeană, se vor încheia până cel târziu la 15 iulie.

Până în prezent, la şefia organizaţiei judeţene şi-a mai anunţat candidatura fostul deputat Mihai Bar, fost preşedinte al PSD Bihor la începutul anilor 2000, iar la cea a organizaţiei municipale Oradea consilierul local Ovidiu Mureşan.

Spre deosebire de Mang şi Pop, Mihai Bar şi Ovidiu Mureşan nu au făcut public faptul dacă vor candida sau nu în tandem.