Pentru prima oară de la încheierea protocolului de colaborare dintre PSD şi PNL-PC în Bihor, liderul social-democraţilor din judeţ, Ioan Mang, a afirmat că este posibilă varianta ca aceştia să susţină candidatura a doi liberali la Primăria Oradea şi la preşedinţia Consiliului Judeţean Bihor. "Este posibil, cel puţin teoretic", a spus Mang, lapidar, într-o conferinţă de presă susţinută vineri, după ce a fost întrebat dacă PSD poate susţine candidaţi PNL la cele mai importante poziţii de conducere administrativă din judeţ.

Este pentru prima oară când preşedintele PSD Bihor afirmă în public această posibilitate, dat fiind faptul că Mang îşi doreşte pentru propriul partid conducerea CJ, în condiţiile în care pentru Primăria Oradiei Ilie Bolojan este considerat neoficial, dar certamente sigur, candidatul tuturor celor trei formaţiuni componente ale USL, din simplul motiv că nu are niciun competitor cu şanse cât de cât reale.

Ioan Mang a precizat că, până la finele acestei luni, fiecare partid semnatar al protocolului USL din Bihor trebuie să-şi desemneze reprezentanţii care vor intra în competiţia internă pentru a deveni oficial candidaţii unici la Primărie şi şefia CJ. Mang a explicat că, după ce PSD, PNL şi PC vor stabili câte un pretendent la cele două funcţii, cei trei vor face obiectul a două sondaje de opinie ce vor fi comandate şi plătite, separat, de către PSD pe de o parte, şi PNL-PC pe de alta, iar persoana cea mai bine plasată în preferinţele bihorenilor va deveni candidatul unic al USL. Însă cu un amendament: întrucât pe plan naţional s-a stabilit ca PSD să aibă candidaţi în 21 de judeţe, iar PNL-PC în alte 20 de judeţe, "desemnarea finală a candidaţilor se va face după o negociere la Bucureşti", a spus Mang.

De asemenea, a mai dezvăluit preşedintele PSD Bihor, până în momentul de faţă şi-au exprimat intenţia de a candida la Primăria Oradiei trei reprezentanţi ai celor trei formaţiuni componente ale USL, iar la şefia CJ patru reprezentanţi, "inclusiv eu".

Neoficial, în mediile politice locale, candidatura liberalului Ilie Bolojan la Primăria Oradiei este "bătută în cuie", iar preşedinţia CJ este dorită de PSD-istul Ioan Mang, care însă se va confrunta în sondaje cu omologul de la PNL, Cornel Popa, beneficiar al unei notorietăţi mult peste cea a sa, mai ales în spaţiul rural.