Preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a luat apărarea liderilor de la Bucureşti ai partidului, după emiterea Ordonanţei de Guvern care permite traseismul aleşilor locali fără ca aceştia să-şi mai piardă mandatele, aşa cum stipula o lege adoptată cu 10 ani în urmă. Mang a justificat legalizarea prostituţiei politice prin faptul că, după desfiinţarea USL, liberalii au renunţat la majorităţile realizate cu PSD în consiliile locale şi judeţene, aliindu-se cu PDL.
"Le reamintesc tuturor că în 2004, în urma alegerilor, PNL a avut nouă primari, apoi a găsit de cuviinţă să aleagă o dată limită după care să nu se mai poată face mutări. Zece primari PSD s-au declarat atunci PNL, iar alţi 23 PD. PSD a rămas cu 12 primari din 45, iar cele două partide s-au întărit", a spus preşedintele PSD Bihor, apărând Ordonanţă de Guvern dată săptămâna trecută pentru legalizarea traseismului politic al aleşilor locali.
Mang a afirmat că Ordonanţa este menită să lămurească situaţia aleşilor locali ale căror convingeri nu coincid cu politica partidului din care fac parte.
"Este vorba de aleşi locali care le-au spus oamenilor cât de rău este Traian Băsescu, care au votat pentru a nu se rupe USL şi pentru a rămâne la guvernare, iar la Bucureşti liderii lor au hotărât pe dos. Există, de asemenea, primari care au spus pe faţă că vor vota cu Elena Udrea, dar ei sunt în continuare membri PDL", a spus Mang, făcând trimitere la primarul Clujului, Emil Boc.
Guvernul a adoptat joia trecută o Ordonanţă de Urgenţă care le permite aleşilor locali ca în 45 de zile de la intrarea în vigoare a actului normativ să opteze pentru un alt partid din care doresc să facă parte, fără a-şi pierde funcţiile obţinute în alegeri pe lista partidului în care se află în prezent.