"În campania electorală s-au făcut, evident, şi greşeli, şi tocmai de aceea s-a decis analizarea prestaţiei din campanie în toate forurile partidului şi la toate nivelurile, de la organizaţiile de cartier până la Congres. Dar regret că unii colegi, inclusiv de la Institutul de Studii Social-Democrate Ovidiu Şincai, n-au avut nicio contribuţie în campanie, şi regret, de asemenea, că unele persoane din politică nu fac altceva decât să abată atenţia de la adevăratele probleme, lăsând impresia că adevărata problemă a României este situaţia din PSD", a declarat pentru BIHOREANUL preşedintele PSD Bihor.

Senatorul Ioan Mang a apreciat că PSD nu trebuie să se comporte ca o formaţiune perdantă. "În ultimii cinci ani, din 2005 până acum, indiferent de tipul alegerilor care au avut loc, cu excepţia prezidenţialelor de la sfârşitul anului trecut, PSD a câştigat alegerile. A câştigat alegerile locale, având cei mai mulţi primari şi preşedinţi de consilii judeţene, a câştigat cele mai multe voturi la alegerile parlamentare din 2008, a câştigat cele mai multe mandate de europarlamentar şi, în ţară, la alegerile prezidenţiale, a câştigat cele mai multe voturi. Deci nu avem motive să ne considerăm altfel decât un partid puternic", a argumentat Mang.

Liderul PSD Bihor a mai afirmat că atacurile îndreptate împotriva actualei conduceri a partidului în ultima perioadă "nu sunt normale" şi a spus că acei colegi care doresc cu adevărat analiza situaţiei interne a acestei formaţiuni ar trebui să participe la dezbaterile din cadrul partidului: "Cred că dorinţa furibundă a unora de a distruge structurile de conducere ale partidului nu este normală, şi i-aş invita pe toţi să dezbată orice problemă în cadrul partidului".