Senatorul Ioan Mang, care conduce organizaţia PSD Bihor din primăvara anului trecut ca preşedinte coordonator, a anunţat marţi, în ultima sa conferinţă de presă din acest an, că va candida pentru a obţine funcţia de preşedinte ales cu ocazia Conferinţei Judeţene care va avea loc în luna februarie.

Mang a facut acest anunţ, după ce a fost întrebat de jurnalişti dacă apreciază ca necesar un Congres al partidului unde să se decidă dacă actualul preşedinte, Mircea Geoană, mai poate conduce sau nu partidul după ce a pierdut alegerile pentru funcţia de preşedinte al României. "În ianuarie-februarie se vor face în toate organizaţiile judeţene analize foarte serioase pe marginea rezultatelor din alegeri, după care va fi convocat un Consiliu Naţional pentru sfârşitul lunii februarie, iar în luna martie vom avea un Congres extraordinar. În acest interval vor avea loc şi alegerile din cadrul organizaţiei judeţene, cel mai probabil în februarie", a spus Mang.

Actualul preşedinte interimar a afirmat că este decis să candideze, chiar dacă şefia filialei este dorită şi de fostul preşedinte Mihai Bar. "Voi candida pentru că doresc, iar pe de altă parte fiindcă şi pentru colegii mei este mai bine să-i reprezinte un parlamentar, care totuşi îi poate ajuta, decât un membru al partidului care nu poate face acest lucru", şi-a argumentat Ioan Mang dorinţa de a deveni preşedinte al PSD "cu acte în regulă".

PSD Bihor nu mai are preşedinte legitim din primăvara anului 2008, şefia organizaţiei fiind exercitată de atunci de un Comitet de coordonare format din şefii organizaţiilor orăşeneşti şi comunale, plus primarii şi parlamentarii de Bihor.