"Mircea Geoană are cele mai bune atuuri ca să rămână la preşedinţia partidului. A câştigat, totuşi, peste 5 milioane de voturi la recentele alegeri prezidenţiale, şi nu este cu nimic mai prejos decât alţii care poate îşi doresc această funcţie. Nu poate fi acuzat de corupţie, nu are dosare penale, şi a încercat să reformeze partidul. În 2005 l-am ales ca să reformeze partidul, ar fi culmea acum să revenim la situaţia de dinaintea acelui moment", a declarat preşedintele PSD Bihor, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate vineri.

Senatorul Ioan Mang a dezminţit, totodată, că ar fi promis sau acordat sprijinul său lui Miron Mitrea, aşa cum a afirmat acesta într-o încercare de a "aburi" colegii de partid sau opinia publică. "Nu am participat la nicio discuţie cu el sau cu o echipă de-a lui, dacă are aşa ceva, şi nu am discutat acest lucru nici în cadrul organizaţiei judeţene. Este o abureală a domnului Mitrea. Mai mult, spun deschis că nu sunt de acord cu acţiunile domniei sale şi cu încercările de atacare a conducerii partidului pe bloguri sau la posturile de televiziune. Dacă domnia sa are ceva de spus, să vină în partid să spună, sau măcar în mijlocul grupului PSD din Senat. Dar aici niciodată nu a criticat conducerea partidului", a spus Mang.

Liderul PSD Bihor a adăugat că, în opinia sa, social-democraţii trebuie să-şi folosească energiile pentru a lupta nu între ei, ci cu adversarii din PDL. "Avem de luptat cu un partid care tinde să se confunde cu statul, să devină un partid-stat ce vrea să înglobeze pe toată lumea, şi doar de ochii lumii, pentru a da aparenţe de democraţie, să tolereze existenţa a două-trei partide în ţară", a motivat senatorul Ioan Mang.