"Motivul pentru care un grup de cetăţeni au plecat de la PNG Bihor şi au inventat UNPR Bihor constă probabil în faptul că aceştia cred că vor primi de la generalul Oprea mai mulţi bani decât au primit de la Becali, pe de o parte, iar pe de alta că speră că PDL o să-i bage în seamă dându-le funcţii în instituţiile deconcentrate", a spus preşedintele PSD Bihor într-o conferinţă de presă desfăşurată vineri.

"Cred că, cel puţin la treaba cu funcţiile, se înşeală", a adăugat Mang, spunând că "este greu de crezut că PDL va ceda funcţii de directori şi directori coordonatori, mai ales în condiţiile în care Curtea Constituţională a stabilit deja neconstituţionalitatea numirilor în aceste funcţii".

De asemenea, preşedintele PSD Bihor a opinat că UNPR este o formaţiune care va eşua în încercarea de a se impune ca partid politic, deoarece este o formaţiune creată "artificial" şi din frustrări. "Au intrat (n.r. - membrii UNPR) în această aventură uitând lecţia APR (n.r. - Alianţa pentru România) şi uitând că acel partid de frustraţi, creat artificial, nu a avut nicio şansă la alegeri", a spus Mang, amintind despre faptul că, în 1999, din fostul Partid al Democraţiei Sociale din România s-a desprins o grupare care a înfiinţat Alianţa pentru România, dar care nu a reuşit să intre în Parlament la alegerile legislative din anul 2000.

UNPR Bihor a fost lansată la începutul acestei săptămâni de un grup de foşti reprezentanţi ai PNG, în frunte cu fostul preşedinte al formaţiunii lui Becali, Gheorghe Pintea. Deocamdată, la UNPR a aderat un singur fost membru PSD, Vasile Bara, decanul Facultăţii de Protecţia Mediului din cadrul Universităţii Oradea.