Răspunzând unei întrebări a BIHOREANULUI, care a vrut să ştie ce rol i-a rezervat fostului primar PDL al Oradiei Petru Filip, recent primit în PSD, liderul social-democraţilor bihoreni, Ioan Mang, a anunţat că noua achiziţie va fi ţinută departe de Oradea şi de Bihor.

De asemenea, Mang a confirmat că încă de acum şase luni a discutat cu Filip, pentru a-l îndemna să-şi caute alt partid, având în vedere "disconfortul" pe care fostul şef al PDL Bihor îl simţea tot mai acut între propriii săi colegi.

"Aş vrea să lămurim câteva lucruri. Am afirmat că am avut discuţii cu domnul Filip încă de acum şase luni. Discuţiile au fost de genul "domnule, dacă tot eşti nemulţumit de Funeriu, de Boc, de alţii, de ce nu te muţi, de ce nu cauţi alt loc?". Între timp, nemulţumirea sa a crescut, până când s-a întâmplat decizia pe care o cunoaşteţi", a spus Mang la conferinţa de presă desfăşurată joi împreună cu liderul PNL Bihor, Cornel Popa, şi cu preşedintele PNL Oradea, Ilie Bolojan.

"Nu veţi avea plăcerea să-l vedeţi pe domnul Filip în Bihor. Dumnealui va lucra în Bucureşti", a adăugat preşedintele PSD Bihor.

Amintim că Petru Filip a fost primit la începutul acestei săptămâni în PSD, după ce presa centrală specula intenţia acestuia de a-şi găsi un loc în PNL, dar primarul Ilie Bolojan s-a opus, avertizând că în acest caz va prefera să nu mai activeze el în partid.

Motivul opoziţiei lui Bolojan a constat în faptul că, în mod continuu, Filip a fost cel care a pus cele mai multe şi mai mari piedici proiectelor de dezvoltare a Oradiei, şi tot el a condus PDL în 2008, atunci când împotriva lui Bolojan se tipăreau şi distribuiau fluturaşi extrem de agresivi, neasumaţi, însă, în mod public de liderii PDL.